PURAs jubileumsseminar 08.05.2018

PURA fylte 10 år i mai, og i den anledning inviterte vi til jubileumsseminar på Ingierstrand Bad Restaurant 08.05.2018. Vi rigget til et spennende program der vi stakk fingeren litt i jorda og spurte oss hva vannområdet hadde oppnådd på ti år, hvor vi nå står og hva de videre utfordringene kunne bli. Vi løftet også blikket litt og fikk et nyttig perspektiv på vårt daglige arbeid med å forbedre vannkvaliteten «her på berget».

Bilder fra seminaret finner du under «Aktiviteter – nyheter»

Se program for seminaret her.

Se deltakerliste her.

Se link til presentasjonene under.

Sylvi Graham ønsket velkommen og ga oss et tilbakeblikk på prosessen med etablering av vannområdet i 2007/2008. Hun deklarerte også diktet «Vann» av Nordahl Grieg med glød og innlevelse.

Terje Tvedt holdt sin presentasjon uten Power Point. Han tok oss gjennom en flott reise der han for anledningen opprettet en «Hall of Fame» for ingeniørmessige bragder innen vannforvaltning. Dette brakte oss blant annet til de tidligste sivilisasjoner på jorden, til det gamle Rom og London. Med utgangspunkt i at «vann er den eneste universelle ressurs som kan kontrolleres» fikk vi et nyttig, interessant og helt klart annerledes perspektiv på vårt arbeid.

Paneldebatten ble en interessant diskusjon med følgende personer i panelet:

Jon Lasse Bratli, Miljødirektoratet
Simon Haraldsen, Fylkesmannen i Oslo og Akershus
Ola Nordal, ordfører i Ås kommune
Åsa Renman, Sabima
Finn Erlend Ødegård, Norges Bondelag

Trine Christensen rundet det hele av på en god måte med å oppsummere dagen og takke arrangørene og vannområdeleder.

Vel blåst!