PURA deltok på Fjordredningskonferansen 2023

Denne årlige konferansen ble i år arrangert 07.06.2023 på Oslofjordmuseet, Vollen i Asker. Arrangører er Veas, Oslofjorden Friluftsråd, Asker kommune og Oslofjordmuseet. Innleggene dreide seg om krav for, mål for og status i vår kunnskap om fjorden, hva som må til for å redde fjorden og et kritisk blikk på Norges organisering i arbeidet etter vannforskriften.

Topptunge deltakere i debatten var klima- og miljøminister Espen Barth Eide, landbruks- og matminister Sandra Borch, Ola Elvestuen, venstre, Nicolai Astrup, Høyre og Sirin Stav, Miljøpartiet De Grønne:


Foto: PURA

Dagen ble avsluttet med en debatt under tittelen «Hva nå? – veien videre» der følgende deltok:
Gunhild Dalaker Tuseth, Statsforvalteren i Oslo og Viken
Jon Lasse Bratli, fagdirektør i Miljødirektoratet
Truls Inderberg, direktør Norconsult
Pia Ve Dahlen, marinbiolog, Lei en biolog
Jon Sannes Andersen, ordfører i Færder kommune

Konferansier var Ruth Astrid Sæter.

Dette var en lærerik, hyggelig og nyttig dag!